Subscribe:

Ολοκληρωμένο σετ πινέλων μακιγιάζ.



Για ένα σωστό μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό,πέρα του να έχουμε στη διάθεση μας όλα τα πινέλα,να γνωρίζουμε και ποια είναι η χρήση τους καθώς επίσης και μερικά tips!

Το πινέλο αυτό λέγεται πινέλο βάσης και χρησιμοποιείται για να απλώνουμε το make-up στο πρόσωπο.Το πινέλο αυτό χρησιμοποιείται για να απλώνουμε το concealer πριν ή μετά το make-up!Το concealer χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγω για να καλύψει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή απλά για να τα φωτίσει!

Τα πινέλα για τις σκιές δεν είναι όλα τα ίδια!Αυτά με το σφουγκαράκι, χρησιμοποιούνται για να απλώσουμε τη σκιά δίνοντάς της ένα πιο έντονο και συμπαγές αποτέλεσμα.Τα πινέλα με τρίχες, χωρίζονται σε αυτά που είναι στρογγυλά και φαρδιά,και σε αυτά που είναι λεπτά και μακρόστενα.Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για να απλώσουμε σκιά σε ένα μεγάλο μέρος του ματιού καθώς επίσης και για blending(τα πιο φαρδιά),ενώ τα πιο μικρά είναι κατάλληλα για να κάνουμε τις λεπτομέρειες.Τα δεύτερα για να δημιουργήσουμε γωνίες,να βάψουμε την εξωτερική γωνία του ματιού ή να κάνουμε λεπτές γραμμές κατά μήκος των βλεφάρων.
Το πινέλο αυτό είναι must!Πέραν του ότι βοηθάει στο να σχηματίσουμε γωνίες,είναι κατάλληλο για το περίγραμμα των ματιών γενικότερα καθώς και για το σχηματισμό των φρυδιών!
Το πινέλο αυτό χρησιμοποείται για να απλώσουμε το κραγίον στα χείλη.Με το πινέλο αυτό,μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο περίγραμμα συγκριτικά με το κανονικό κραγιόν και επίσης διαφοροποίηση στο χρώμα ανάλογα με την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε.
Το πινέλο smudge έχει στην άκρη σφουγκαράκι και χρησιμοποιείται για να απαλύνουμε το χρώμα από το μολύβι κυρίως στο περίγραμμα των ματιών και να κάνει το χρώμα πιο απαλό.
Το πινέλο αυτό χρησιμοποιείται για να απλώσουμε πούδρα σε όλο μας το πρόσωπο!Πολλές φορές επίσης χρησιμοποείται και για το ρουζ.Καλό θα ήταν το πινέλο αυτό να έχει ημίσκληρες τρίχες και όχι τις πολύ μαλακές έτσι ώστε να έχει καλύτερη εφαρμογή στο πρόσωπο.
Το πινέλο αυτό λέγεται πινέλο contour και χρησιμοποιείται για το λεγόμενο contouring,να δημιουργούμε δηλαδη κοψιματα στο πρόσωπο ώστε να τονίζουμε περισσότερο κάποια σημεία.Το πιο συνηθισμένο contouring είναι στη μύτη, όπου σχεδιάζοντας τις κατάλληλες γραμμές μπορούμε να την κάνουμε να μοιάζει πιο μικρή κλπ,αλλά και στα μάγουλα τονίζοντας έτσι τα λεγόμενα"μήλα" του προσώπου.

Το πινέλο για ρουζ.Είναι το πινέλο που χρησιμοποιούμε για να βάλουμε το ρουζ.
Το πινέλο βεντάλια. Συνήθως πριν βάψουμε τα μάτια μας,απλώνουμε στο κάτω μέρος ένα παχύ στρώμα πούδρας( σε ουδέτερο χρώμα) αποφεύγοντας έτσι να λερωθούμε από τους κόκκους σκιάς που πέφτουν.Το πινέλο βεντάλια λοιπόν χρησιμεύει κυρίως στο να απομακρύνουμε την πούδρα που περισσεύει κάτω από τα μάτια μας.