Subscribe:

Πώς να κάνετε τέλειο μανικιούρ & πεντικιούρ εύκολα στο σπίτι!!!


Λένε πως ένα από τα  πιο σέξι σημεία σε μία γυναίκα είναι τα ακροδάχτυλά της. Δεδομένου ότι αυτό αποτελεί ένα δεδομένο ομορφιάς φροντίστε να ανταποκριθείτε όσο το δυνατόν περισσότερο. Επειδή όμως, οι καιροί είναι δύσκολοι & το συχνό μανικιούρ & πεντικιούρ αποτελεί πλέον είδος πολυτελείας, σας δίνουμε μερικές οδηγίες ώστε να το κάνετε μόνες σας στο σπίτι. Επιστρατεύστε όλα τα επαγγελματικά τρικ και μυστικά προκειμένου να αποκτήστε το τέλειο αποτέλεσμα στην περιποίηση των άκρων σας.

  • ΠΕΝΤΙΚIΟΥΡ
I.        Σε μια λεκάνη προσθέστε χλιαρό νερό και λίγο σαπούνι και βουτήξτε τα πόδια σας 15 λεπτά, για να μαλακώσουν τα σκληρά σημεία.
II.        Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα για ν’ αφαιρέσετε  τα σκληρά σημεία.
III.        Σκουπίστε καλά τα πέλματά σας και απλώστε ενυδατική κρέμα. Η κρέμα δεν πρέπει να πάει στα νύχια.
IV.        Με ένα νυχοκόπτη κόψτε τα νύχια σας τετράγωνα.
V.        Για να μαλακώσουν τα πετσάκια, απλώστε γύρω από κάθε νύχι ένα ειδικό λαδάκι. Στη συνέχεια, με ένα ειδικό εργαλείο σπρώξε τα προς τα πίσω και αφαιρέστε τα.
VI.        Με μια λίμα -κατά προτίμηση χάρτινη- λιμάρετε τα νύχια σας στο σχήμα που προτιμάτε.
VII.        Για να έχετε λεία και λαμπερά νύχια, τρίψτε απαλά με μια λίμα 2 ή 4 όψεων την επιφάνειά τους.Απλώστε  μια διάφανη βάση νυχιών και στη συνέχεια το χρώμα σε 2 ή 3 στρώσεις.
IX.        Τέλος, όταν στεγνώσουν τα νύχια σας, πάρτε μια μπατονέτα και ασετόν και καθάρισε τα σημεία που έχουν λερωθεί.

  • ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ
I.        Για ν’ αποκτήσετε τέλεια επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε το scrub και τη μάσκα προσώπου και στα χέρια σας.
II.        Για ν’ αφαιρέσετε πιο εύκολα τα πετσάκια, βουτήξτε τα δάχτυλά σας σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά. Μετά απλώστε γύρω από τα νύχια ελαιόλαδο ή παιδικό λάδι σώματος.
III.        Με χάρτινη λίμα δώστε σχήμα στα νύχια σας, ακολουθώντας το ίδιο σχήμα σε όλα τα νύχια. Το καταλληλότερο μήκος δεν πρέπει να ξεπερνά το μισό εκατοστό.
IV.        Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως πάντοτε πριν από το βερνίκι με το χρώμα πρέπει να χρησιμοποιείτε μια διάφανη βάση.
V.        Για να δείχνουν μακρύτερα τα νύχια, βάφοντάς τα φροντίστε ν’ αφήσετε δεξιά και αριστερά ένα πολύ μικρό κενό.
VI.        Για να στεγνώσετε εντελώς το βερνίκι, όταν βάψετε  τα νύχια σας, περιμένετε λίγα λεπτά και αμέσως μετά βουτήξτε τα  σε παγωμένο νερό.