Subscribe:

Peeling Στο Σπίτι


Με το πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις «επιθέσεις» από τις συνθήκες του περιβάλλοντος, η επιδερμίδα σας αλλοιώνεται, με αποτέλεσμα να δείχνει θαμπή, να έχει κλειστούς πόρους και να εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες. Το δέρμα σας έχει ανάγκη από αναζωογόνηση. Πώς θα την πετύχετε; Με βαθύ καθαρισμό, και κυρίως με τα νέα δερματολογικά peelings. Συγκεντρώσαμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.


  •  Πώς λειτουργεί το peeling;
Το peeling βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας. Για να αντικατασταθούν τα κύτταρα τα οποία έχουν αποβληθεί, η επιδερμίδα επιταχύνει την παραγωγή νέων κυττάρων. Αυτή η φυσική προσπάθεια του οργανισμού να ανταπεξέλθει στην αυξημένη αποβολή κυττάρων δημιουργεί υγιή κύτταρα γρηγορότερα.
  • Ποιο να επιλέξετε;
Μία πολύ καλή επιλογή εξακολουθούν να είναι τα κλασικά peelings, τα οποία χρησιμοποιούν οι ειδικοί της ομορφιάς εδώ και χρόνια. Σ’ αυτά προστίθενται τα νέα δερματολογικά peelings που κυκλοφορούν στην αγορά.
Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με φυσικά υλικά είναι η εξής: 200 γρ. βρώμη (κουάκερ),75 γρ. αμύγδαλα τρίμα,2 κουταλιές σούπας άνθη λεβάντας αποξηραμένα,1 κουταλιά σούπας μέντα αποξηραμένη,60 γρ. άργιλο πράσινη
Παίρνουμε τη βρώμη και τη λεβάντα και τις αλέθουμε σε μπλέντερ κάτι ή ανάλογο. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και με τα χέρια μας τρίβουμε τη μέντα. Ρίχνουμε και την άργιλο. Ανακατεύουμε. Φυλάμε το μείγμα σε αεροστεγές κουτάκι. Όταν θέλουμε να κάνουμε peeling παίρνουμε μια κουταλιά σούπας και το ανακατεύουμε με δυο τρεις κουταλιές νερό να γίνει μια πάστα. Τρίβουμε το καθαρισμένο πρόσωπό μας με την πάστα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.
  • Κάθε πότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε; Ανάλογα με το σχεδιασμό τους, κάποια peelings χρησιμοποιούνται μία ή δύο φορές την εβδομάδα.
  • Διαδικασία peeling   
1.    Καθαρίστε το πρόσωπό σας, ώστε να απομακρύνετε κάθε ίχνος λιπαρότητας και να μπορέσουν να διεισδύσουν σε βάθος τα δραστικά συστατικά του peeling. Στεγνώστε πολύ καλά
2.    Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, ξεκινώντας από τη περιοχή του «Τ». Αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, τα φρύδια, τα χείλη, αλλά και το λαιμό. Μη σας ανησυχήσει μια ελαφριά αίσθηση αντίδρασης. Αν δεν υπάρχουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις, περιμένετε για 10-15 λεπτά
3.     Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το πρόσωπο . Στεγνώστε κατόπιν απαλά με μια πετσέτα
4.    Προτού η επιδερμίδα στεγνώσει ολοκληρωτικά, περιποιηθείτε τη με μια πλούσια ενυδατική κρέμα
  • Μικρά μυστικά
* Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνετε τεστ ευαισθησίας π.χ. πίσω από τα αφτιά.
* Προτιμήστε τις μέρες της περιόδου για να κάνετε peeling, καθώς τότε η επιδερμίδα είναι πιο λιπαρή και έχει αυξημένη ανεκτικότητα.